Onderhoud asfalt Combibaan Hengelo

Onderhoud asfalt Combibaan Hengelo

Op het binnenterrein van de combibaan liggen een aantal lasnaden in het asfalt open. Onder invloed van de weersomstandigheden (oa het bevriezen van regenwater in de openliggende lasnaden) zullen deze lasnaden verder open komen te liggen. Om verdere schade te voorkomen is het noodzakelijk deze voor de komende winter te dichten. Dit dichten / vullen gebeurt met een bitumineuze voegvulmassa. Dinsdag 8 juni heeft de firma Heijmans Infra een proefstukje opgezet. De komende weken zal moeten blijken hoe de ervaringen zijn tijdens de skeelertrainingen.

zondag 13 juni 2021/Author: Marike ter Maat/Number of views (1106)/Comments (0)/
Categories: Algemeen
Tags:
Skeelerseizoen 2021 weer begonnen

Skeelerseizoen 2021 weer begonnen

Na een korte, heftige periode met natuurijs op onze Combibaan ligt de winter inmiddels al weer ver achter ons. Intussen is de baan weer gereedgemaakt voor het skeelerseizoen. Meestal beginnen de skeelertrainingen van de verschillende verenigingen in mei en is april een soort van rustmaand na de winter. Omdat vanwege de coronamaatregelen er afgelopen winter niet geschaatst kon worden op de ijsbaan Twente in Enschede zijn de zomeractiviteiten op de Combibaan vervroegd begonnen. Zo ook de skeelertrainingen.      

Sportvereniging H.G.V. is, naast de Hengelose IJsclub, één van de eerste gebruikers van de Combibaan Hengelo. Vanaf 2012 spelen zij in de zomermaanden skatehockey op het binnenterrein.

Skatehockey is in feite het spelen van ijshockey op skates. Normaal gesproken wordt in de wintermaanden uitgeweken naar de zaal. Vanwege de coronamaatregelen mogen er binnen geen sportactiviteiten worden gehouden. Vandaar dat ze dit jaar zo snel mogelijk naar buiten willen voor hun skatehockey. Inmiddels zijn de trainingen dan ook weer gestart, elke zondag van 11 tot 13.30 uur. Zie ook de agenda van de Combibaan Hengelo. Voor meer informatie zie ook de site van H.G.V. https://hgvhengelo.nl/lesrooster/balsporten/skatehockey/

Ivm het coronavirus zijn natuurlijk wel de voorschriften volgens het protocol verantwoord sporten van het NOC*NSF van toepassing.

 

dinsdag 6 april 2021/Author: Marike ter Maat/Number of views (1293)/Comments (0)/
Vanaf vrijdag schaatsen op Combibaan Hengelo

Vanaf vrijdag schaatsen op Combibaan Hengelo

Het dichtmaken van de putten heeft gewerkt. Bijna alle wakken zijn dicht. Vanavond laten we het water weglopen en begint de preparatie van het ijs.

Houd de website in de gaten voor openingstijden!

donderdag 11 februari 2021/Author: SuperUser Account/Number of views (2844)/Comments (0)/
Categories: AlgemeenIJsbaan
Tags:
Woensdag nog geen natuurijs

Woensdag nog geen natuurijs

Woensdagmorgen is er inspectie van de baan geweest. Langs de randen nog steeds veel open stukken. We kunnen vandaag nog niet schaatsen.

woensdag 10 februari 2021/Author: SuperUser Account/Number of views (0)/Comments (0)/
Categories: AlgemeenIJsbaan
Tags:
Nog even geduld voor het natuurijs

Nog even geduld voor het natuurijs

Dankzij de inzet van vele vrijwilligers zijn we er helemaal klaar voor. Nu nog ijs.... Op dinsdagavond is de baan nog niet helemaal dichtgevroren.

dinsdag 9 februari 2021/Author: Bob Groenewoud/Number of views (997)/Comments (0)/
Categories: AlgemeenIJsbaan
Tags:
RSS
135678910Last

Archive