Schaatsen op Combibaan Hengelo

In de winter zal Combibaan Hengelo als natuurijsbaan worden gebruikt zodra er voldoende vorst is geweest en de ijslaag stevig genoeg is. 

Het stoplicht op de homepage geeft aan of de baan open is. Openingstijden en entreeprijzen staan op deze pagina. Er is ook de mogelijkheid om een seizoenkaart aan te schaffen. Schaatsen kunnen bij ons gehuurd worden en er is ook een slijpservice. Schaatsen op Combibaan Hengelo is op eigen risico.


Seizoenkaart bestellen

Met een seizoenkaart kunt u de gehele periode dat er ijs ligt van de natuurijsbaan gebruik maken.

Let op: leden van de Hengelose IJsclub hebben gratis toegang tot de natuurijsbaan. Voor hen wordt automatisch een seizoenkaart gemaakt; zij hoeven zich niet in te schrijven.

Vanaf de eerste dag dat de ijsbaan open is zullen de kaarten bij de kassa voor u klaar liggen. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

Bestel hier uw kaarten en betaal gelijk met iDeal. 

 

 

Seizoenkaart 13 jaar en ouder : € 16,00 per stuk.
Seizoenkaart kinderen t/m 12 jaar : € 8,00 per stuk.
Betaalkosten: € 1,00 per bestelling.
Voornaam:
Achternaam:
Straat:
Nummer:
Stad:
Postcode:
Telefoon:
Email:
Opmerkingen:

Bestellen en betalen met iDeal

Schaatsverhuur en slijpen

Wil je komen schaatsen op de natuurijsbaan en heb je zelf geen schaatsen. Geen nood; wij hebben schaatsen te huur in onze verhuurshop. Ook is het mogelijk om je eigen schaatsen (alleen noren) bij ons te laten slijpen. Dit is alleen van toepassing wanneer dit mogelijk is met de slijptafel, dus niet machinaal slijpen.

Schaatsen kunnen tegen betaling van de kosten en inleveren van borg worden gehuurd bij de verhuurshop van de Hengelose IJsclub bij de natuurijsbaan.

Niet met schaatsen buiten het ijs lopen of uitsluitend met beschermhoezen om ijzers!
Huurder is aansprakelijk voor ontstane schade aan schaatsen tijdens gebruik.

 

Borg:

  • Ledenkaart ANWB
  • Ledenpassen van vereniging
  • Zorgpas
  • Schoolpas en dergelijke

Kosten: 

  • Jongeren ≤18 jaar:  € 2,-
  • Volwassenen:   € 5,-
  


Procedure ijsvorming - algemeen

Combibaan Hengelo heeft een lengte van 400 m en een breedte van 10 m, met een binnenterrein van ca. 4000 m2. De ondergrond bestaat uit een asfaltconstructie. In de zomer wordt de baan gebruikt als skeelerbaan, in de winter als natuurijsbaan.
Bij een voorspelde vorstperiode wordt de baan onder water gezet, gemiddeld zo’n 5 cm. Voor publieke openstelling van de baan moet de ijsdikte over de gehele baanlengte en -breedte minimaal 3,5 cm zijn.
Wanneer we bij aanhoudende vorst minimaal 3,5 cm ijsdikte hebben voeren we het nog aanwezige water onder het ijs af zodat de ijsvloer op het asfalt komt te rusten. Deze dikte is nodig om te voorkomen dat het ijs te snel kapot wordt gereden en we daardoor de baan weer moeten sluiten. Tevens is deze dikte nodig om met onze Zamboni (dweilmachine) het ijs te kunnen prepareren. Een goede blijvende ijsvorming is mede afhankelijk van de weersomstandigheden, zoals de nachttemperatuur en de invloed van de zon en wind.