Schaatsen op Combibaan Hengelo

In de winter zal Combibaan Hengelo als natuurijsbaan worden gebruikt zodra er voldoende vorst is geweest en de ijslaag stevig genoeg is. 

Het stoplicht op de homepage geeft aan of de baan open is. Openingstijden en entreeprijzen staan op deze pagina. Er is ook de mogelijkheid om een seizoenkaart aan te schaffen. Schaatsen kunnen bij ons gehuurd worden. 

Schaatsen op Combibaan Hengelo is op eigen risico.Schaatsverhuur

Wil je komen schaatsen op de natuurijsbaan en heb je zelf geen schaatsen. Geen nood; wij hebben schaatsen te huur in onze verhuurshop. 

Schaatsen kunnen tegen betaling van de kosten en inleveren van borg worden gehuurd bij de verhuurshop van de Hengelose IJsclub bij de natuurijsbaan.
 

Niet met schaatsen buiten het ijs lopen of uitsluitend met beschermhoezen om ijzers!
Huurder is aansprakelijk voor ontstane schade aan schaatsen tijdens gebruik.


 

 

 

 

Seizoenkaart bestellen

Met een seizoenkaart kunt u de gehele periode dat er ijs ligt van de natuurijsbaan gebruik maken.

Let op: leden van de Hengelose IJsclub hebben gratis toegang tot de natuurijsbaan. Voor hen wordt automatisch een seizoenkaart gemaakt; zij hoeven zich niet in te schrijven.

U kunt seizoenkaarten kopen bij de kassa van Combibaan Hengelo

 

 

Procedure ijsvorming - algemeen

Combibaan Hengelo heeft een lengte van 400 m en een breedte van 10 m, met een binnenterrein van ca. 4000 m2. De ondergrond bestaat uit een asfaltconstructie. In de zomer wordt de baan gebruikt als skeelerbaan, in de winter als natuurijsbaan.
Bij een voorspelde vorstperiode wordt de baan onder water gezet, gemiddeld zo’n 5 cm. Voor publieke openstelling van de baan moet de ijsdikte over de gehele baanlengte en -breedte minimaal 3,5 cm zijn.
Wanneer we bij aanhoudende vorst minimaal 3,5 cm ijsdikte hebben voeren we het nog aanwezige water onder het ijs af zodat de ijsvloer op het asfalt komt te rusten. Deze dikte is nodig om te voorkomen dat het ijs te snel kapot wordt gereden en we daardoor de baan weer moeten sluiten. Tevens is deze dikte nodig om met onze Zamboni (dweilmachine) het ijs te kunnen prepareren. Een goede blijvende ijsvorming is mede afhankelijk van de weersomstandigheden, zoals de nachttemperatuur en de invloed van de zon en wind.

Adres & contact

 

Tarieven ijsbaan

Tarieven

Kinderen t/m 12 jaar:  € 3,00 
Personen vanaf 13 jaar:  € 4,00

De toegang voor niet schaatsende ouders/begeleiders van kinderen is gratis (u kunt koffie of warme chocolademelk bestellen om warm te blijven!).

Kosten schaatshuur

€ 3,00 t/m 12 jaar
€ 5,00 vanaf 13 jaar


Tarieven van seizoenkaarten 

(tijdens de openingsperiode van de natuurijsbaan)

Kinderen t/m 12 jaar:    € 8,00 
Personen vanaf 13 jaar:  € 16,00

 


Scholen

Tarieven scholen per tijdsblok

Per persoon € 1,50, excl. schaatshuur met een minimum van € 45,00 per groep, per tijdsblok.

Eigen risico

Het betreden en het gebruik van (het omliggende terrein van) Combibaan Hengelo en de zich daarin bevindende ruimtes door bezoekers is / geschiedt volledig voor eigen risico. Combibaan Hengelo aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade, geleden of nog te lijden door bezoekers, ontstaan door welke oorzaak dan ook.
Wij adviseren tijdens het schaatsen en skeeleren een helm en andere valbescherming te dragen.