Sportverenigingen die trainen op Combibaan Hengelo

Hieronder een overzicht van de clubs die vaste trainingsuren hebben op Combibaan Hengelo.
Als uw vereniging ook gebruik wil maken van de Combibaan kunt u contact opnemen via ons contactformulier.

Hengelose IJsclub

De Hengelose IJsclub (HIJC) is een vereniging die bijna dagelijks aanwezig is op Combibaan Hengelo. Het clubgebouw van de HIJC is ook de kantine van Combibaan Hengelo. Er wordt door de HIJC getraind op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag door pupillen, junioren, recreanten, wedstrijdgroepen en een marathongroep.


http://www.hijc.nl/

KNSB Oost RTC

De beste talenten van het langebaanschaatsen uit de regio's Overijssel en Gelderland komen iedere vrijdag skeeleren op Combibaan Hengelo.
Lees hier meer over het RTC Oost.

RTC KNSB OOST facebookpagina

STG Albergen

Schaatstrainingsgroep Albergen heeft in de zomerperiode skeelertraining op vrijdag.

http://stgalbergen.nl/


G-skeeleren

De Hengelose IJsclub biedt speciale skeelertrainingen aan voor iedereen met een verstandelijke beperking (8 - 80 jaar). Begeleiding wordt gegeven door een aantal enthousiaste en ervaren vrijwilligers. Er wordt geskeelerd op een afgeschermd gedeelte van de skeelerbaan dus lekker veilig en beschermd.
De Hengelose IJsclub biedt als enige sportorganisatie in Overijssel G-skeeleren aan. Ook deelnemers uit de omgeving van Hengelo zijn dus van harte welkom.

Er wordt geskeelerd op dinsdagavond van 19.30 uur tot 20.30 uur.

http://www.hijc.nl/Skeeleren/G-Skeeleren


Racerunning


Mensen met een lichamelijke beperking kunnen sinds 2019 ook bij ons kunnen sporten. We maken hiervoor gebruik van een Racerunner. Een Racerunner is een soort driewielfiets, zonder pedalen maar met een borststeun waarmee mensen met een lichamelijke beperking kunnen lopen of zelfs rennen.  De Racerunner is voor deze groep zeer geschikt om conditie te onderhouden en te verbeteren en om aan een sportactiviteit te kunnen deelnemen.

De HIJC Racerunners trainen op maandag van 10.00 uur - 11.00 uur. Een tweede trainingsmoment volgt nog. 

https://www.hijc.nl/Zomeractiviteiten/Racerunning

D.S.V. De Skeuvel

Drienerlose Schaatsvereniging de Skeuvel is de oudste studenten sportverenigingen van de Universiteit Twente. Zij skeeleren donderdagavond op Combibaan Hengelo.

https://www.skeuvel.nl/vereniging/

Skatehockey

De Hengelosche Gymnastiek Vereeniging (H.G.V.) introduceert een geheel nieuwe tak van sport: Skatehockey. Tijdens de zomerperiode (tot 1 november) wordt er op zondagmiddag van 11.00  tot 14.00 uur skatehockey gespeeld onder leiding van een groepje sportleraren.

http://www.hgvhengelo.nl/lesrooster/balsporten/skatehockey/