TalentNED schaatsteam op de Combibaan Hengelo

TalentNED schaatsteam op de Combibaan Hengelo

TalentNED is vooral bekend geworden als schaatsteam van oa Ireen Wüst en Esmée Visser.

De sponsoring van dat team, door investeringsmaatschappij Infestos uit Enschede, is na het seizoen 2019-2020 gestopt. Hiervoor in de plaats heeft TalentNED miv 2020 een nieuw schaatsteam opgezet met daarin de grootste nationale junioren schaatstalenten van Nederland. Doel is om deze talenten door te laten stromen naar één van de topteams in Nederland.

Vorig jaar zomer waren ze bij ons al een aantal keren op de combibaan voor hun skeelertrainingen, deze zomer zijn ze teruggekeerd omdat ze toch wel erg enthousiast zijn over de baan.

Vanaf begin april trainen ze 2 keer per week onder leiding van hoofdcoach Robin Derks en assistent-coach Wouter van der Ploeg. De groep talenten bestaat uit een mix van A1 en A2 junioren, jongens en meisjes. Eén van de talenten is Jade Groenewoud, lid van de Hengelose IJsclub en dus wel bekend met de combibaan. Ze is afkomstig van het team van Johan Freriksen, KTT midden-oost, waarin ze vorig seizoen grote stappen voorwaarts heeft gemaakt. Misschien weer een keer een toekomstig

kampioen vanuit de gelederen van de Hengelose IJsclub? 

Voor meer informatie zie ook www.talentned.nl/sporten/schaatsen

vrijdag 14 mei 2021/Author: Marike ter Maat/Number of views (1576)/Comments (0)/
Categories: Skeelerbaan
RSS

Archive