Combibaan Hengelo is een skeeler- en natuurijsbaan
gelegen in het prachtige landschapspark het Weusthag.

Stichting Combibaan Hengelo (SCH) |  Baanverhuur | Organisatie Natuurijs


 

Clubhuis onderhanden genomen

Clubhuis onderhanden genomen

Terwijl de meesten van ons genieten van de zomervakantie in het buitenland of thuis, wordt er hard geklust aan het clubhuis. 

Het klusteam is druk bezig met het opknappen van de buitenkant van het clubhuis. De kozijnen zijn geschilderd. Ook de platen die aan de buitenkant zitten (kant van de tennisvereniging) waren ook erg toe aan een opknapbeurt, ze zijn omgedraaid, geschuurd en voorzien van een mooi blauw kleurtje. De rode buitendeuren zijn flink onder handen genomen en zien er nu weer super netjes uit. 

dinsdag 2 augustus 2022/Author: Marike ter Maat/Number of views (251)/Comments (0)/
Categories: Algemeen
Tags: clubhuis
Van de onderhoudsploeg

Van de onderhoudsploeg

Bij hoge temperaturen was ons onderhoudsteam bezig met het wedstrijdklaar maken van de Combibaan. Er was ook even tijd om met het natuurijs bezig te zijn. Onze ijsmeesters hebben van de KNSB een officieel hesje gekregen. Niet alle ijsmeesters waren aanwezig maar Edie Bruns en Jan Lammerink konden wel even tijd vrij maken voor een foto. 

vrijdag 1 juli 2022/Author: Marike ter Maat/Number of views (233)/Comments (0)/
Categories: Algemeen
Tags:
In Memoriam Ben Rouweler

In Memoriam Ben Rouweler

Vorige week vrijdag bereikte ons het verdrietige bericht dat Ben Rouweler overleden is. 

dinsdag 22 maart 2022/Author: Marike ter Maat/Number of views (405)/Comments (0)/
Categories: Algemeen
Tags:
Onderhoudsploeg Combibaan

Onderhoudsploeg Combibaan

Vind u ook dat de Combibaan er altijd netjes bij ligt? Daar mogen de heren van de Onderhoudsploeg voor bedankt worden!

Allerlei klussen worden er door de onderhoudsploeg uitgevoerd, van grasmaaien tot het schilderen van het clubgebouw. Zonder hen zou het er niet zo netjes uit zien. Uiteraard is de Hengelose IJsclub hier heel erg blij mee, en dat is te zien aan het gezicht van Bob Groenewoud (voorzitter HIJC) of is dat misschien omdat hij op de mini-tractor mag zitten?

V.L.N.R. Hans Vollenbroek, Bob Kendle, Ben Rouweler, Bob Groenewoud (op de grasmaaier/tractor), Jos Schabbink, Gerard Ruiter, Jan Lammerink en Edie Bruns. Voor de grasmaaier/tractor Jan Woelders

maandag 4 oktober 2021/Author: Marike ter Maat/Number of views (808)/Comments (0)/
Categories: Algemeen
Tags:

Vervolg onderhoud asfalt Combibaan Hengelo

Dinsdag 8 juni heeft de firma Heijmans Infra een klein deel van de openliggende lasnaden op het binnenterrein van de combibaan gedicht. Dit is als een proefstukje opgezet om te ervaren hoe de bevindingen zijn tijdens de skeelertrainingen. Deze zijn in het algemeen positief.

In navolging hiervan is opdracht gegeven alle openliggende lasnaden te vullen met een bitumineuze voegvulmassa. Door onze onderhoudsploeg zijn de nodige voorbereidingen getroffen zoals het verwijderen van onkruid en het schoonmaken van de lasnaden. De werkzaamheden door Heijmans Infra zijn op dinsdag 17 en woensdag 18 augustus uitgevoerd. Totaal betreft het ca. 300 m1 lasnaad.

 
Voor het vullen​​​​​​                                                  Voor het vullen                                                 
  

Na het vullen                                                   Na het vullen
donderdag 19 augustus 2021/Author: Marike ter Maat/Number of views (800)/Comments (0)/
Categories: Algemeen
Tags:
Onderhoud asfalt Combibaan Hengelo

Onderhoud asfalt Combibaan Hengelo

Op het binnenterrein van de combibaan liggen een aantal lasnaden in het asfalt open. Onder invloed van de weersomstandigheden (oa het bevriezen van regenwater in de openliggende lasnaden) zullen deze lasnaden verder open komen te liggen. Om verdere schade te voorkomen is het noodzakelijk deze voor de komende winter te dichten. Dit dichten / vullen gebeurt met een bitumineuze voegvulmassa. Dinsdag 8 juni heeft de firma Heijmans Infra een proefstukje opgezet. De komende weken zal moeten blijken hoe de ervaringen zijn tijdens de skeelertrainingen.

zondag 13 juni 2021/Author: Marike ter Maat/Number of views (877)/Comments (0)/
Categories: Algemeen
Tags:
TalentNED schaatsteam op de Combibaan Hengelo

TalentNED schaatsteam op de Combibaan Hengelo

TalentNED is vooral bekend geworden als schaatsteam van oa Ireen Wüst en Esmée Visser.

De sponsoring van dat team, door investeringsmaatschappij Infestos uit Enschede, is na het seizoen 2019-2020 gestopt. Hiervoor in de plaats heeft TalentNED miv 2020 een nieuw schaatsteam opgezet met daarin de grootste nationale junioren schaatstalenten van Nederland. Doel is om deze talenten door te laten stromen naar één van de topteams in Nederland.

Vorig jaar zomer waren ze bij ons al een aantal keren op de combibaan voor hun skeelertrainingen, deze zomer zijn ze teruggekeerd omdat ze toch wel erg enthousiast zijn over de baan.

Vanaf begin april trainen ze 2 keer per week onder leiding van hoofdcoach Robin Derks en assistent-coach Wouter van der Ploeg. De groep talenten bestaat uit een mix van A1 en A2 junioren, jongens en meisjes. Eén van de talenten is Jade Groenewoud, lid van de Hengelose IJsclub en dus wel bekend met de combibaan. Ze is afkomstig van het team van Johan Freriksen, KTT midden-oost, waarin ze vorig seizoen grote stappen voorwaarts heeft gemaakt. Misschien weer een keer een toekomstig

kampioen vanuit de gelederen van de Hengelose IJsclub? 

Voor meer informatie zie ook www.talentned.nl/sporten/schaatsen

vrijdag 14 mei 2021/Author: Marike ter Maat/Number of views (1320)/Comments (0)/
Categories: Skeelerbaan
Skeelerseizoen 2021 weer begonnen

Skeelerseizoen 2021 weer begonnen

Na een korte, heftige periode met natuurijs op onze Combibaan ligt de winter inmiddels al weer ver achter ons. Intussen is de baan weer gereedgemaakt voor het skeelerseizoen. Meestal beginnen de skeelertrainingen van de verschillende verenigingen in mei en is april een soort van rustmaand na de winter. Omdat vanwege de coronamaatregelen er afgelopen winter niet geschaatst kon worden op de ijsbaan Twente in Enschede zijn de zomeractiviteiten op de Combibaan vervroegd begonnen. Zo ook de skeelertrainingen.      

Sportvereniging H.G.V. is, naast de Hengelose IJsclub, één van de eerste gebruikers van de Combibaan Hengelo. Vanaf 2012 spelen zij in de zomermaanden skatehockey op het binnenterrein.

Skatehockey is in feite het spelen van ijshockey op skates. Normaal gesproken wordt in de wintermaanden uitgeweken naar de zaal. Vanwege de coronamaatregelen mogen er binnen geen sportactiviteiten worden gehouden. Vandaar dat ze dit jaar zo snel mogelijk naar buiten willen voor hun skatehockey. Inmiddels zijn de trainingen dan ook weer gestart, elke zondag van 11 tot 13.30 uur. Zie ook de agenda van de Combibaan Hengelo. Voor meer informatie zie ook de site van H.G.V. https://hgvhengelo.nl/lesrooster/balsporten/skatehockey/

Ivm het coronavirus zijn natuurlijk wel de voorschriften volgens het protocol verantwoord sporten van het NOC*NSF van toepassing.

 

dinsdag 6 april 2021/Author: Marike ter Maat/Number of views (1043)/Comments (0)/
RSS

De Combibaan is te huur!

  • Evenementlocatie nodig?
  • Skeelerclinic volgen?
  • Atletiektraining?
  • Bedrijfsuitje?
  • Schoolactiviteiten?
  • Sportief bezig zijn?

Combibaan Hengelo biedt volop mogelijkheden!

Lees er meer over op de pagina Verhuur.
 Voor informatie over het huren van Combibaan Hengelo mailt u naar: info@combibaanhengelo.nl

 

Video van onze skeelerbaan

Kijk hier naar een impressie van onze prachtige skeelerbaan.

Vrij skeeleren

Verschillende verenigingen maken gebruik van Combibaan Hengelo om te skeeleren.

Voor informatie zie: Combibaan Hengelo / Skeeleren 

 

Seizoenkaarten bestellen

U kunt seizoenkaarten bestellen voor onze natuurijsbaan.

Bestel hier uw kaarten.

Natuurijsbaan

In de winter zal Combibaan Hengelo als natuurijsbaan worden gebruikt zodra er voldoende vorst is geweest en de ijslaag stevig genoeg is. 

Voor informatie zie: Combibaan Hengelo / Schaatsen 

Video natuurijs januari 2017

In januari 2017 hebben we genoten van enkele dagen natuurijs. Daarvan is deze mooie film gemaakt.