In Memoriam Ben Rouweler

In Memoriam Ben Rouweler

Author: Marike ter Maat/dinsdag 22 maart 2022/Categories: Algemeen

Lente. In het seizoen waarin  de natuur opnieuw tot leven komt, is er ineens het dramatische bericht. Ben Rouweler is overleden.  Ongeloof... Verbijstering... Verdriet… Ben is er niet meer. Zo onverwacht, zo plotseling, als een donderslag bij heldere hemel. Het is nauwelijks te bevatten.

Veel leden van de Hengelose IJsclub kennen Ben. Hij is een innemende persoonlijkheid; sociaal, meegaand en altijd aanspreekbaar. Hij is optimistisch en positief ingesteld.  Als schaatstrainer heeft hij jarenlang een recreantengroep getraind. Met zichtbaar plezier en veel aandacht voor de schaatstechnische details weet hij “beginnelingen” met veel geduld enthousiast te maken voor het schaatsen.  En als dat schaatsen dan een bijzondere prestatie oplevert, bijvoorbeeld het voltooien van de Weissensee, dan is Ben kort en krachtig in zijn commentaar:  “Noe heur ie d’r bie”.  In de zomermaanden traint hij een fietsgroep. Vooraf geeft hij duidelijke instructies om de training veilig te laten verlopen. En dat lukt ook bijna altijd. En als het te hard gaat, klinkt luid en indringend zijn “RUSTIG, RUSTIG”.

Dan is er nog een groep HIJC-pensionado’s: ’s winters schaatsen in Enschede en ’s zomers elke maandag op de racefiets toeren door Twente met Ben als onze betrouwbare wegkapitein. En als afsluiting koffiedrinken met krentenbollen en/of taart. Je ziet Ben genieten. Hij kent alle Twentse wegen en weggetjes. Veiligheid staat bij hem hoog in het vaandel. Toch gaat het een keer mis. Een slechte klinkerweg in Oele, een flauwe bocht in de Oelersteeg: Ben gaat onderuit en belandt met zijn racefiets in de sloot. Hij brengt het er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf. Die bocht staat nu bij ons bekend als de “Ben Rouweler-bocht”.

Ben doet ontzettend veel voor de club. Praktisch elke dinsdagmorgen is hij met andere vrijwilligers bezig met het onderhoud op en langs de baan, het machinepark en het clubhuis. Pietje precies, zo is Ben. Dat gaat zover, dat sommige clubgenoten er gratis schuur- en schildersles bij krijgen. Bij de Winter Triatlon Twente is hij bij alle edities degene die de deelnemers de goede kant opstuurt of het wegverkeer in goede banen leidt. In 2022 helaas niet meer.

We zijn Ben veel dank verschuldigd. Een topvrijwilliger, een fijne schaats- en fietsvriend. Een mooi mens is van ons heengegaan.

Dag lieve Ben, wat zullen we je missen.

Jan EngelbertinkFoto:

Print

Number of views (1176)/Comments (0)

Archive