Sporten met een lichamelijke beperking: Racerunning

Sporten met een lichamelijke beperking: Racerunning

Author: Brigitte Huttenhuis/dinsdag 11 juni 2019/Categories: Skeelerbaan

De Hengelose IJsclub (HIJC) is van mening dat iedereen moet kunnen sporten. De HIJC wil een Racerunning groep starten voor mensen met een lichamelijke beperking, om samen lekker actief bezig te zijn. Ben jij, of ken jij iemand met een lichamelijke beperking, die graag wil bewegen in de buitenlucht. Kom dan 16 juni tussen 11:00 en 16:00 uur naar de Open Dag op Combibaan Hengelo om een Racerunner uit te proberen.

Sport is belangrijk en iedereen moet kunnen sporten. Naast de reguliere trainingen van de HIJC hebben ze daarom al jaren een G-groep. Deze groep bestaat uit een groep enthousiaste sporters met een verstandelijke beperking die in de zomer traint op onze skeelerbaan en in de winter schaatst op IJsbaan Twente.

Als vereniging wil de HIJC graag hun aanbod uitbreiden, zodat ook mensen met een lichamelijke beperking bij de HIJC kunnen sporten. In deze zoektocht is de Hengelose IJsclub in aanraking gekomen met Racerunning. Een Racerunner is een soort driewielfiets, zonder pedalen maar met een borststeun waarmee mensen met een lichamelijke beperking kunnen lopen of zelfs rennen. De Racerunner is een geweldig sporthulpmiddel voor kinderen en volwassenen die in het dagelijks leven een kruk, rollator of zelfs rolstoel nodig hebben voor hun mobiliteit. De Racerunner is voor deze groep zeer geschikt om conditie te onderhouden en te verbeteren en om aan een sportactiviteit te kunnen deelnemen.

Omdat de Hengelose IJsclub in de zomer traint op Combibaan Hengelo met een prachtige skeelerbaan die zeer geschikt is voor de Racerunner, zien zij als vereniging mogelijkheden om hun zomeractiviteiten uit te breiden met Racerunning. 

Ben je geïnteresseerd dan zien wij je graag op 16 juni op onze Open Dag!
Wil je graag meer informatie neem dan contact op met:
Gerlinda Huizing: 074-8538003

Meer lezen over Racerunning: https://racerunning.nl/
Kijken hoe Racerunning gaat: https://youtu.be/ygDOviMhjjE

Open Dag Combibaan Hengelo / Hengelose IJsclub
16 juni van 11:00 uur tot 16:00
op Combibaan Hengelo (Weusthagpark)
van Alphenstraat 17
Hengelo

 

 
Print

Number of views (3172)/Comments (0)

Archive