Procedure ijsvorming - algemeen

Combibaan Hengelo heeft een lengte van 400 m en een breedte van 10 m, met een binnenterrein van ca. 4000 m2. De ondergrond bestaat uit een asfaltconstructie. In de zomer wordt de baan gebruikt als skeelerbaan, in de winter als natuurijsbaan.


Bij een voorspelde vorstperiode wordt de baan onder water gezet, gemiddeld zo’n 5 cm. Voor publieke openstelling van de baan moet de ijsdikte over de gehele baanlengte en -breedte minimaal 3,5 cm zijn. 

Wanneer we bij aanhoudende vorst minimaal 3,5 cm ijsdikte hebben voeren we het nog aanwezige water onder het ijs af zodat de ijsvloer op het asfalt komt te rusten. Deze dikte is nodig om te voorkomen dat het ijs te snel kapot wordt gereden en we daardoor de baan weer moeten sluiten. Tevens is deze dikte nodig om met onze Zamboni (dweilmachine) het ijs te kunnen prepareren. 

Een goede blijvende ijsvorming is mede afhankelijk van de weersomstandigheden, zoals de nachttemperatuur en de invloed van de zon en wind.


De baan vol water

Sneeuw vegen

The Bootcamp Factory

The Bootcamp Factory

Sinds september 2020 gebruikt The Bootcamp Factory de Combibaan als hoofdlocatie voor al haar sportactiviteiten. The Bootcamp Factory is het adres voor doeltreffende bootcamp in Twente. Het is een actieve workout in de buitenlucht. Tijdens de lessen bouw je naast conditie en kracht tevens souplesse, coördinatie en explosiviteit op. Sport, fun en resultaat in combinatie met persoonlijke aandacht staan hierbij centraal. Uniek voor Overijssel zijn de toestellen die geplaatst zijn voor het trainen van de verschillende onderdelen voor de obstakelrun wedstrijden.

https://www.thebootcampfactory.nl 

Dweilen met de Zamboni

Nachtwerk