Zeer geslaagde Open Dag Combibaan

Zeer geslaagde Open Dag Combibaan

Author: Brigitte Huttenhuis/maandag 14 april 2014/Categories: Skeelerbaan

Picknicktafels met parasols op het plein bij het clubgebouw, een springkussen voor als er niet geskeelerd wordt en een openingsnummer van Stepteam Twente.

Zon en weinig wind voorspelden een heerlijke dag.

 KPN Junior Schaatsclub van de KNSB verzorgde deze dag 3 Inline Skate-clinics voor basisschooljeugd en Hengelose IJsclub (HIJC) pupillen. Onder leiding van instructeur Marcel Dukino leerden de kinderen om veilig te skeeleren. Maar ook de bochtentechniek kwam uitgebreid aan bod. Heel spannend was het skeeleren over een schans. Iedereen was razend enthousiast.

Marcel werd ondersteund door een aantal HIJC trainers.

Ondertussen werd de belangstelling in de loop van de dag steeds groter. ’s Middags was het aardig druk en alle nieuwe zitplaatsen bezet. Koffie , ranja en lekkere hapjes waren voorradig en men kon bij de kramen van Vision Sport en Brama mooie spullen bekijken op het gebied van skeeleren en fietsen.

Naast de KPNclinics was er nog een mogelijkheid om te skeeleren o.l.v. HIJC trainers.

Pupillen en ouders hebben uitleg gekregen over de looptraining en natuurlijk hebben ze meegedaan aan de aansluitende training in het Weusthagpark rondom de Combibaan.

’s Middags om twee uur mochten  de jongeren van de Wedstrijdgroepen laten zien wat ze de afgelopen jaren hebben geleerd van hun skeelertrainers. Met een behoorlijke snelheid maakten zij hun rondes en voerden de oefeningen behendig uit. Het zag er mooi uit.

Aan het eind van de middag was er voor de volhouders nog een mogelijkheid om vrij te skeeleren.

De Hengelose IJsclub pupillen starten maandag 12 mei met hun skeelertrainingen en woensdag 14 mei met de looptrainingen op de Combibaan.

Nieuw dit seizoen: voor niet HIJC leden is er een mogelijkheid om mee te doen aan een skeelerclinic-serie die door de Hengelose IJsclub op de Combibaan gegeven wordt. Het zijn 10 lessen van een uur voor €60,- (voor informatie klik hier). Voor kinderen t/m 13 jaar is de start op maandag 12 mei om 18.30u.

Foto's van de Open Dag staan in het fotoalbum van de Hengelose IJsclub.

Print

Number of views (2948)/Comments (0)

Archive