Einde zomerseizoen 2015

Einde zomerseizoen 2015

Author: Combibaan Hengelo/donderdag 15 oktober 2015/Categories: Algemeen

In april/mei zijn de verschillende ijsclubs en regionale selecties weer begonnen met hun skeelertrainingen als voorbereiding op het winterseizoen. 

Als thuisbaan van de Hengelose IJsclub (HIJC) is deze vereniging de grootste gebruiker van de combibaan. Wekelijks skeeleren hier op  4 avonden de verschillende trainingsgroepen van pupillen tot de wedstrijdgroepen.
Andere gebruikers dit seizoen waren GIJC uit Goor, Stg Albergen, HGV Hengelo met skatehockey, de Springplank G-skeeleren, selectie RTC KNSB Oost, baanselectie KNSB Oost, Hengelo Sport clinics aan basisscholen, vrij skeeleren op de woensdagavond.
Ook is er in juni de open dag geweest, georganiseerd door HIJC en in augustus heeft de finale plaatsgevonden van de Vision Sport Skeeler Competitie. Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagd skeelerseizoen.

Er is natuurlijk niet alleen geskeelerd op Combibaan Hengelo. Ook rondom de baan zijn er, onder leiding van de commissie combibaan, met behulp van de nodige vrijwilligers, werkzaamheden uitgevoerd.
De belangrijkste waren het plaatsen van een nieuwe poort, aanleg van een hindernisbaantje voor het oefenen van de skeelerbehendigheid en het plaatsen en inrichten van een container voor het opslaan van skeelers en schaatsen t.b.v. het geven van clinics. Verder het reguliere werk zoals maaien, onkruid verwijderen, onderhoud clubgebouw, baanonderhoud, enz.

Nu de bladeren weer gaan kleuren en de eikels beginnen te vallen zal de commissie combibaan, vooruitlopend op het komende winterseizoen, binnenkort gaan beginnen met het winterklaar maken van de baan. Dit betekent o.a. het schoonmaken van de goten en putten, testen pompinstallaties en verlichting/geluid, enz. Hopelijk krijgen we een keer een echte winter met veel ijs, zodat we ook eens kunnen genieten van het schaatsen op Combibaan Hengelo.

Gerard Ruiter
Contactpersoon Combibaan Hengelo

 
Print

Number of views (1960)/Comments (0)

Archive