Combibaan Hengelo verwelkomt team KNSB RTC Oost

Combibaan Hengelo verwelkomt team KNSB RTC Oost

Author: Brigitte Huttenhuis/zondag 17 mei 2015/Categories: Skeelerbaan

Team KNSB RTC Oost

Enschede is door de KNSB aangewezen als locatie van een van de vijf Regionale Talenten Centra voor o.a. langebaanschaatsen, short-track en inline-skaten. Tot 2015 was Heerenveen de centrale locatie voor het opleiden van de talenten.

Het Regionale Talenten Centrum Oost is een multifunctionele locatie waar de beste talenten van het langebaanschaatsen, short-track en inline-skaten uit de regio Overijssel en Gelderland een uniform opleidingstraject volgen op zowel sportief als maatschappelijk vlak onder professionele begeleiding. Dit in combinatie met het volgen van onderwijs.

Het team bestaat uit 20 rijders/rijdsters in de leeftijd van 16 tot 23 jaar. Johan Freriksen is hoofdcoach en sporttechnisch coordinator. Samen met Elvira Salet verzorgt hij de trainingen. In het algemeen wordt er 2x per dag getraind.

Het team maakt gebruik van de sport-medische faciliteiten van de UT in Enschede, schaatst op IJsbaan Twente in Enschede en de skeelertrainingen worden gegeven op Combibaan Hengelo. 

Als voorbereiding op het nieuwe schaatsseizoen wordt er getraind op het zomerijs in Enschede (6 t/m 28 juni), tevens gaat het team 4 juli naar Inzell voor een trainingskamp.

Meer informatie over het KNSB team RTC Oost staat op Facebook en Website 

Print

Number of views (3848)/Comments (0)

Archive