Einde (winter)seizoen 2016/2017

Einde (winter)seizoen 2016/2017

Author: Combibaan Hengelo/maandag 27 februari 2017/Categories: Algemeen

Er stond nog water op de combibaan. In de hoop op nog een vorstperiode deze maand met evt. nog een keer schaatsen op natuurijs. Maar met de weersvoorspelling voor de lange termijn in het vooruitzicht is besloten het water af te laten en komt er zo een einde aan het winterseizoen.
Ondanks voorspellingen van matige tot strenge vorst was het vaker lichte vorst met alleen aan het einde van de nacht wat matige vorst. Dus te weinig harde vorst met te kort durende vorstperiodes. Met als gevolg onvoldoende aangroei van het ijs en te weinig mogelijkheden tot het prepareren van de ijsvloer. Desondanks is het, mede dank zij onze ijsmeesters en vrijwilligers gelukt, de combibaan tijdens de 2 vorstperiodes in januari in totaal 
5 dagen open te stellen. Waarbij de bezoekers en vooral de (enthousiaste) kinderen volop hebben kunnen genieten van het schaatsen op natuurijs.

We gaan ons nu weer opmaken voor het zomerseizoen op de combibaan, de schaatsen kunnen verruild worden voor de skeelers. In april starten de trainingen weer voor het volgende schaatsseizoen. We gaan uit van een mooie zomer, waarbij we bij het skeeleren in elk geval minder afhankelijk zijn van de weersomstandigheden dan bij het schaatsen.

Voor een impressie van het schaatsen op de combibaan van afgelopen winter, zie ons fotoalbum op de site van Combibaan Hengelo.  

Evenementen deze zomer op Combibaan Hengelo:

  • zaterdag 20 mei:  Skeelerwedstrijd in de Vision Sport Skeeler Competitie
  • zondag   11 juni:  Open dag Hengelose IJsclub icm de open dag Vrienden van het Weusthag
  • zaterdag 17 juni:  Nederlands Studenten Kampioenschap skeeleren (onder voorbehoud)
  • zondag   18 juni:  Nederlands Studenten Kampioenschap skeeleren (onder voorbehoud)

Combibaan Hengelo,  26 februari 2017 

 
Print

Number of views (2043)/Comments (0)

Archive